Big boat teams training in de J/70

Het zijn de crews van de Aragon en de Coin Coin die het spits afbijten: even op een andere boot stappen, taken opschudden, bootgevoel verhogen en meer boot-op-boot situaties creëren. Samen met Rogier van Overveld als contactpersoon voor de teams wordt het programma afgestemd. De Keelboat Academy zet Lobke Berkhout in voor deze groep om de teams op sleeptouw te nemen in de wereld van tactiek en strategie. Als 3-voudig Olympiër en 5-voudig wereld kampioen weet zij waar ze het over heeft.

De locatie Landwater vormt de uitvalsbasis voor de trainingen: in totaal 2 volle dagen vanuit Monnickendam. Na de koffie begint Lobke met haar theorie blok, de teams zitten geboeid te luisteren. Tijdens de regatta’s zegt de tacticus wat er van ze verwacht wordt, maar nu komt het ‘waarom’ aan bod en moeten ze het straks zelf gaan doen. De ochtend wordt voornamelijk gebruikt om te wennen aan de boot en om de eerste situaties te creëren die tijdens de lunch besproken worden. De lunch is weer bij Landwater waar Mark en Rosan voor een heerlijke maaltijd hebben gezorgd, de opdracht was tenslotte: ‘het moet vooral goed zijn.’ Dat kunnen wij!

Boot gevoel: van J/70 naar big boat

Uiteraard is het duidelijk te zien dat de ‘jonge jongens’ wat vaker sportboten hebben gevaren en de J/70 wat sneller onder de knie hebben. Maar dat hoort ook bij het hele proces: plaats je je gewicht niet goed bij de J/70, dan verlies je veel snelheid: op de grote boten is dit niet anders, alleen voel je het minder goed en komt er nogal wat coördinatie aan te pas. Daarom is het goed om eens in de J/70 te stappen om juist deze effecten te kunnen voelen en dit dan later toe te passen op het eigen schip.

Tactiek & Strategie

big-boat training j70 lobke berkhoutLobke geeft inzicht in hoe je iedere fase van de wedstrijd voorbereidt en waar de prioriteiten liggen op de verschillende delen van de baan. Vanuit de Keelboat Academy worden de boat handling vragen beantwoord om ze zo snel mogelijk wegwijs te maken in deze boot. Samen met Lobke worden de tips&trics gebundeld in een flyer zodat de teams het thuis nog eens rustig kunnen na lezen wanneer ze na dag 2 naar huis gaan met het nieuwe wedstrijdseizoen voor de boeg.

Neem contact met ons op om ook een trainingsprogramma op maat te laten maken. We stemmen de trainer af op de gekozen doelen.

 

 

Recent op Facebook

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: (#10) This endpoint requires the 'manage_pages' or 'pages_read_engagement' permission or the 'Page Public Content Access' feature. Refer to https://developers.facebook.com/docs/apps/review/login-permissions#manage-pages and https://developers.facebook.com/docs/apps/review/feature#reference-PAGES_ACCESS for details.
Type: OAuthException
Code: 10
Please refer to our Error Message Reference.