Eredivisie vs klasse regels

Volgende week vindt het eerste J/70 klassenkampioenschap plaats bij Waterland Monnickendam. 14 a 15 boten aan de start: dat wordt mooi! Maar de meeste kennen de J/70 nu van de Eredivisie, volgende week zijn de klasse regels van toepassing. Waar moet je op letten?

Crew verdeling

  • In de klasse regels mag crew niet voor de mast komen, noodgevallen daargelaten.
  • Er mogen maar twee mensen met de benen overboord
  • De billen moeten op het dek blijven, dus dubbelvouwen over de rail is er niet bij: de imaginary lijn loopt tov de life line, niet tov de romp.
  • Ook over de achter rail mag je niet hangen downwind. Binnen de lijnen blijven dus

Boat handling

  • Boegspriet: in de Eredivisie mag deze niet uitgetrokken voor het passeren van de in de windse lijn. In de klasse regels staat dit niet als dusdanig, maar als je niet aan het zetten bent, de gennaker staat of je deze aan het droppen bent, moet deze binnen zijn. Kortom, je mag deze tijdens de set uittrekken, maar het geldt dan nog niet mee voor een overlap etc, dit wordt over het algemeen geïnterpreteerd als je gennaker zetten in 1 vloeiend beweging en dus zeker niet x bootlengtes voor de boei.
  • Settings van het staand wand mag je wijzigen tussen de wedstrijden door, dus niet tijdens de wedstrijden! De voorstag mag je niet wijzigen.

Links

Crew positioning inclusief foto’s

Crew positioning Q&A

Class rules

Natuurlijk zijn dit slechts een aantal tips, het is aan jezelf om de regels goed te kennen en je hier aan te houden.

 

 

Recent op Facebook

Er wordt weer volop gevaren! Hier een paar mooie shots van onze twee Zeeuwse teams!

Komend weekend wordt er ook weer getraind bij Waterland Monnickendam.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Vandaag onder stevige windcondities de eerste serie van de J/70 Winterwedstrijden van J/Club gevaren bij Waterland Monnickendam.

Wedstrijdleider René Sepers had de baan kort gehouden: gelijk Eredivisie Zeilen, rond de 17 minuten. Één keer moest de uitstelwimpel worden gezet in verband met een opkomende bui met plots toenemende wind: bft 7.
Winnaar van deze eerste serie werd Peter Wanders en zijn Zeilteam Giesbeek.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Ondertussen op de Gouwzee!! Peter Wanders stuurt deze foto door van de J/Club training: het team van de KNZ&RV - Eredivisie Zeilen & Team Zeilen in actie! ... See MoreSee Less

View on Facebook

Samenvatting van afgelopen seizoen Van She Sails in de J/70 International Class Association events en de Eredivisie Zeilen! ... See MoreSee Less

Nogmaals: wat een jaar!! Nu ook een videocompilatie van dit seizoen, tot snel weer op het water!

View on Facebook

Dutch J/70 Class heeft zijn/haar profielfoto bijgewerkt. ... See MoreSee Less

View on Facebook