Keelboat Youth Program

Er is een gapend gat in zeilen tussen de mogelijkheden voor jeugdtalent en de doorstroomopties. Veel zeilers verlaten de sport als zij een jaar of 16 zijn. Niet iedereen wil en kan immers naar de Olympische Spelen.

In 2016 gaat het Keelboat Youth Program van start. Een opleidingstraject in gloednieuwe J/70’s voor jonge wedstrijdzeilers (15 – 23 jaar), naar voorbeeld van het succesvolle programma in Nieuw Zeeland.  Tijdens deze opleiding leren de zeilers alles over de professionele zeilwereld en samenwerken in teamverband.

Er is meer dan Olympisch zeilen

In de professionele zeilcircuits doen internationaal bekeken veel jonge zeilers mee op het allerhoogste niveau. Ze hebben veelal een ding gemeen: een opleiding in kielboten. Nederlandse jongeren blijven hier in achter, terwijl het talent -zo bewijzen de Olympische klassen- wel degelijk aanwezig is.

In Nederland zal een wedstrijdzeiler aan het einde van zijn of haar optimisten carrière veelal een keuze maken tussen een vaak olympische een- of tweemansboot. Dit terwijl het professionele circuit vaak vraagt om ervaring in teamverband. De Keelboat Academy geeft nu de mogelijkheid voor wedstrijdzeilen in teamverband.

Partners gezocht

Voor dit programma zoeken we nog partners. Wij zijn er van overtuigd dat onze sport en uw bedrijf elkaar kunnen versterken. Als partner van de wedstrijdtrainingsprogramma’s en internationale wedstrijden bieden wij u een activatieplatform en -plan dat past bij de gekozen strategie van uw organisatie. Meer weten? Neem contact met ons op via onderstaande gegevens.

Recent op Facebook

Er wordt weer volop gevaren! Hier een paar mooie shots van onze twee Zeeuwse teams!

Komend weekend wordt er ook weer getraind bij Waterland Monnickendam.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Vandaag onder stevige windcondities de eerste serie van de J/70 Winterwedstrijden van J/Club gevaren bij Waterland Monnickendam.

Wedstrijdleider René Sepers had de baan kort gehouden: gelijk Eredivisie Zeilen, rond de 17 minuten. Één keer moest de uitstelwimpel worden gezet in verband met een opkomende bui met plots toenemende wind: bft 7.
Winnaar van deze eerste serie werd Peter Wanders en zijn Zeilteam Giesbeek.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Ondertussen op de Gouwzee!! Peter Wanders stuurt deze foto door van de J/Club training: het team van de KNZ&RV - Eredivisie Zeilen & Team Zeilen in actie! ... See MoreSee Less

View on Facebook

Samenvatting van afgelopen seizoen Van She Sails in de J/70 International Class Association events en de Eredivisie Zeilen! ... See MoreSee Less

Nogmaals: wat een jaar!! Nu ook een videocompilatie van dit seizoen, tot snel weer op het water!

View on Facebook

Dutch J/70 Class heeft zijn/haar profielfoto bijgewerkt. ... See MoreSee Less

View on Facebook