Keelboat Youth Program

Er is een gapend gat in zeilen tussen de mogelijkheden voor jeugdtalent en de doorstroomopties. Veel zeilers verlaten de sport als zij een jaar of 16 zijn. Niet iedereen wil en kan immers naar de Olympische Spelen.

In 2016 gaat het Keelboat Youth Program van start. Een opleidingstraject in gloednieuwe J/70’s voor jonge wedstrijdzeilers (15 – 23 jaar), naar voorbeeld van het succesvolle programma in Nieuw Zeeland.  Tijdens deze opleiding leren de zeilers alles over de professionele zeilwereld en samenwerken in teamverband.

Er is meer dan Olympisch zeilen

In de professionele zeilcircuits doen internationaal bekeken veel jonge zeilers mee op het allerhoogste niveau. Ze hebben veelal een ding gemeen: een opleiding in kielboten. Nederlandse jongeren blijven hier in achter, terwijl het talent -zo bewijzen de Olympische klassen- wel degelijk aanwezig is.

In Nederland zal een wedstrijdzeiler aan het einde van zijn of haar optimisten carrière veelal een keuze maken tussen een vaak olympische een- of tweemansboot. Dit terwijl het professionele circuit vaak vraagt om ervaring in teamverband. De Keelboat Academy geeft nu de mogelijkheid voor wedstrijdzeilen in teamverband.

Partners gezocht

Voor dit programma zoeken we nog partners. Wij zijn er van overtuigd dat onze sport en uw bedrijf elkaar kunnen versterken. Als partner van de wedstrijdtrainingsprogramma’s en internationale wedstrijden bieden wij u een activatieplatform en -plan dat past bij de gekozen strategie van uw organisatie. Meer weten? Neem contact met ons op via onderstaande gegevens.

Recent op Facebook

Wie gaat er ombouwen?

Lees ook het bericht hierover in de nieuwsbrief van vorige week:
mailchi.mp/88fff2b7b9bb/j70-kalender-2019?e=ccaf041615
... See MoreSee Less

Nieuw van Harken en speciaal ontwikkeld voor de J/70 International Class Association. De Harken SnubbAir. Vanaf nu verkrijgbaar en één op één gelijk aan de bevestiging van een Harken B8A Lier. De...

View on Facebook

Weer eentje er bij, hoppa! ... See MoreSee Less

Een nieuwe J/70 voor het Nederlandse wedstrijd circuit! #jcomposites, #regatta, #jboats

View on Facebook