Keelboat Youth Program

Er is een gapend gat in zeilen tussen de mogelijkheden voor jeugdtalent en de doorstroomopties. Veel zeilers verlaten de sport als zij een jaar of 16 zijn. Niet iedereen wil en kan immers naar de Olympische Spelen.

In 2016 gaat het Keelboat Youth Program van start. Een opleidingstraject in gloednieuwe J/70’s voor jonge wedstrijdzeilers (15 – 23 jaar), naar voorbeeld van het succesvolle programma in Nieuw Zeeland.  Tijdens deze opleiding leren de zeilers alles over de professionele zeilwereld en samenwerken in teamverband.

Er is meer dan Olympisch zeilen

In de professionele zeilcircuits doen internationaal bekeken veel jonge zeilers mee op het allerhoogste niveau. Ze hebben veelal een ding gemeen: een opleiding in kielboten. Nederlandse jongeren blijven hier in achter, terwijl het talent -zo bewijzen de Olympische klassen- wel degelijk aanwezig is.

In Nederland zal een wedstrijdzeiler aan het einde van zijn of haar optimisten carrière veelal een keuze maken tussen een vaak olympische een- of tweemansboot. Dit terwijl het professionele circuit vaak vraagt om ervaring in teamverband. De Keelboat Academy geeft nu de mogelijkheid voor wedstrijdzeilen in teamverband.

Partners gezocht

Voor dit programma zoeken we nog partners. Wij zijn er van overtuigd dat onze sport en uw bedrijf elkaar kunnen versterken. Als partner van de wedstrijdtrainingsprogramma’s en internationale wedstrijden bieden wij u een activatieplatform en -plan dat past bij de gekozen strategie van uw organisatie. Meer weten? Neem contact met ons op via onderstaande gegevens.

Ons team

Het zijn de mensen die een event onvergetelijk maken.

Fettje Osinga

Fettje Osinga

Founder / Event Manager

Klaartje Zuiderbaan

Klaartje Zuiderbaan

Spreker / Trainer

Timo Hagoort

Timo Hagoort

Spreker / Trainer

Annemieke Bes

Annemieke Bes

Spreker / Trainer

Mischa Heemskerk

Mischa Heemskerk

Spreker / Trainer

Dominique Ampe

Dominique Ampe

Schipper

Evert Jansen

Evert Jansen

Ontwikkelprogramma’s / Human Change Group

Luuk le Clercq

Luuk le Clercq

Event Crew

Joost Brouwer

Joost Brouwer

Schipper / Event Crew

Team Waterland

Team Waterland

Houdt de vloot tip-top!


Dit team zal de komende tijd aangevuld worden met een poule van schippers en event crew, veelal freelance professionals. Geselecteerd om de dag onvergetelijk te maken en hun absolute passie en kennis voor de zeilsport over te brengen.

Recent op Facebook

Great to see so many talented young guns joining Brunel Sailing for the Volvo Ocean Race! ... See MoreSee Less

We are stoked that Olympic champion and America's Cup winner Peter Burling 🇳🇿 joins Team Brunel in the Volvo Ocean Race. read more: team-brunel.nl/portfolio/olympic-champion-peter-burli...

View on Facebook

Ai ... See MoreSee Less

🔥 TOP OF THE DAY 🔥 ✖️ Collision between Zbroja & Tarnacki ‼️ Video by dzida.com - Łukasz Baliński videography

View on Facebook

Flink windje voor de gasten van Marit Bouwmeester en Xpedition gold vandaag, maar ze hebben onze mooie sport op en top mogen ervaren! Wij verzorgden de wedstrijdleiding en her en der wat J/70 tips&trics vanuit Waterland Monnickendam.

#waterlandmonnickendam #maritbouwmeester #xpeditiongold #j70 #corporatesailing
... See MoreSee Less

View on Facebook