Eredivisie vs klasse regels

Volgende week vindt het eerste J/70 klassenkampioenschap plaats bij Waterland Monnickendam. 14 a 15 boten aan de start: dat wordt mooi! Maar de meeste kennen de J/70 nu van de Eredivisie, volgende week zijn de klasse regels van toepassing. Waar moet je op letten?

Crew verdeling

  • In de klasse regels mag crew niet voor de mast komen, noodgevallen daargelaten.
  • Er mogen maar twee mensen met de benen overboord
  • De billen moeten op het dek blijven, dus dubbelvouwen over de rail is er niet bij: de imaginary lijn loopt tov de life line, niet tov de romp.
  • Ook over de achter rail mag je niet hangen downwind. Binnen de lijnen blijven dus

Boat handling

  • Boegspriet: in de Eredivisie mag deze niet uitgetrokken voor het passeren van de in de windse lijn. In de klasse regels staat dit niet als dusdanig, maar als je niet aan het zetten bent, de gennaker staat of je deze aan het droppen bent, moet deze binnen zijn. Kortom, je mag deze tijdens de set uittrekken, maar het geldt dan nog niet mee voor een overlap etc, dit wordt over het algemeen ge├»nterpreteerd als je gennaker zetten in 1 vloeiend beweging en dus zeker niet x bootlengtes voor de boei.
  • Settings van het staand wand mag je wijzigen tussen de wedstrijden door, dus niet tijdens de wedstrijden! De voorstag mag je niet wijzigen.

Links

Crew positioning inclusief foto’s

Crew positioning Q&A

Class rules

Natuurlijk zijn dit slechts een aantal tips, het is aan jezelf om de regels goed te kennen en je hier aan te houden.

 

 

Recent op Facebook

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: (#10) This endpoint requires the 'pages_read_engagement' permission or the 'Page Public Content Access' feature. Refer to https://developers.facebook.com/docs/apps/review/login-permissions#manage-pages and https://developers.facebook.com/docs/apps/review/feature#reference-PAGES_ACCESS for details.
Type: OAuthException
Code: 10
Please refer to our Error Message Reference.