Jeugd WSV Giesbeek Nederlands Kampioen J/70

In Muiden is er dit jaar voor het eerst gestreden om de blauwe wimpel in de J/70 klasse. In een sterk veld met vele pro’s, oud olympiërs en Volvo Ocean Race veteranen, is het de jeugd van WSV Giesbeek die na twee dagen varen met 10 gezeilde wedstrijden tot Nederlands Kampioen J/70 zijn gekroond.

Duitse teams nemen de leiding

De voorspelling beloofd niet veel goeds, weinig tot geen wind. Al heeft de J/70 niet veel nodig, bij voorkeur wordt het seizoen afgesloten met een mooie serie! Op zaterdag valt het mee: de wind is licht maar vaarbaar, de vierde race kan nog net, maar daarna stuurt de wedstrijdleider de teams naar binnen. Na deze eerste dag zijn het de Duitse teams die aan de leiding gaan met op plek drie het team met Sven Coster aan het roer.

Gretige zeilers

De organisatie vervroegd de start om de gewenste 10 races te kunnen voltooien. De wind is sterker en stabieler en de zeilers zijn gretig: te gretig. De general recalls zijn niet meer op een hand te tellen. De races zijn spannend, close en op het scherpst van de snede.  Drukte bij de boeien en op de finishlijn waar nog vaak plekken gewonnen of dus verloren worden.

De winnaar: “hier hebben we twee keer per week voor getraind”

De nummer een van dag een staat nog lang op deze winnende positie. De laatste twee races starten ze echter beide keren te vroeg en daarmee vergooien ze hun kampioenschap. Het is het team van WSV Giesbeek die er uiteindelijk met de winst van door gaat. “Door  vandaag twee races te winnen en directe tegenstanders die punten lieten liggen sprongen we naar de eerste plek” Aldus Jan Wanders, de 21 jarige stuurman. “Het was een grote wens om na twee keer zilver dit keer te winnen. We hebben het hele jaar twee keer per week getraind, sensationeel dat dit gelukt is.”

De tweede plaats is voor het team van John den Engelsman en op de derde plaats het team van Muiden met Marieke Poulie aan het roer: “We hadden van te voeren gehoopt om in de top 10 te eindigen. We hadden nooit verwacht überhaupt in de buurt van het podium te komen, laat staan er op! Uiteraard is het geweldig om op thuiswater met een boot en team van je eigen club hoge ogen te gooien!”

Kwalificatie Wereld Kampioenschap J/70 2019

Voor de Nederlandse teams is dit het begin van de kwalificatie voor het Wereld Kampioenschap volgend jaar, de toon is gezet, volgend jaar gaat weer een mooi seizoen worden!

Top 3 Open Nederlands Kampioenschap J/70 2018

1.    Team Giesbeek: Jan Wanders, Arianne van de Loosdrecht, Joshua Amato, Koen Sibbel

2.    Team Henri Lloyd: John den Engelsman, Rens van Arkel, Willem Jan van Dort, Jochem Schoorl

3.    Hollandsch Glorie: Marieke Poulie, Wim Zindler, Imp Visser, Max Houtzagers

De volledige uitslag is te vinden via event pagina
Meer foto’s staan op de facebook pagina van de klasse

Photocredits: Jasper van Staveren

Fettje

Fettje is board member of the J/70 class and sailor of team She Sails. Follow her on Instagram

Recent op Facebook

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: (#10) This endpoint requires the 'pages_read_engagement' permission or the 'Page Public Content Access' feature. Refer to https://developers.facebook.com/docs/apps/review/login-permissions#manage-pages and https://developers.facebook.com/docs/apps/review/feature#reference-PAGES_ACCESS for details.
Type: OAuthException
Code: 10
Please refer to our Error Message Reference.